ugotuj to sama #20

kolejne spotkanie kobiet pod znakiem gotowania odbyło się w listopadzie.  "ugotuj to sama" to nasza seria spotkań, która skupia się na omawianiu wszystkie co związane ze zdrowym dla ciała i ducha jedzeniem. dzieliłyśmy się swoim kulinarnym doświadczeniem, radami i zarażałyśmy wypróbowanymi przepisami. 


gosia przywitała wszystkie kobiety, które w komplecie zjawiły się na listopadowym spotkaniu. poradziła nam, że aby zrobić pierwszy krok ku zdrowemu odżywianiu warto zwrócić uwagę na kupowane w sklepie produkty. tych w sklepach jest całe mnóstwo, czytając skład można świadomiej podejść do tego, co znajdzie się w waszym koszyku.

potem ewa opowiadała o prawdziwy zakwasie domowym. podała przepis i mogłyśmy spróbować jej przepysznych chlebów, które przyniosła ze sobą na przystanek kobiet.

furorę na naszym stole zrobiły kotlety z kaszy jaglanej. są tak pyszne i delikatne, że same rozpływają się w ustach. bez kompleksów są w stanie zastąpić mięsny dodatek to obiadu. wspaniale nadają się także do kanapek. z resztą sprawdźcie sami i pobierzcie przepis z biuletynu.

strona 1 i 4 biuletynu >>> tutaj

strona 2 i 3 biuletynu >>> tutaj

angelika podzieliła się przepisem na sałatkę z buraczków w nieco innej odsłonie. nie zawsze buraczek musi był tylko to obiadu i tylko w formie przetartej. jest tak wiele opcji zjadania tego zdrowego warzywa. 

na naszym przystankowym stole nie zabrakło także innej wykwintnej przystawki. karolina podzieliła się przepisem na wykwintną sałatkę, którą skomplementuje także teściowa ;) hihi . na przyjęciach u karoliny jest ona gwoździem programu wśród sałatkowych pyszności. pięknie wygląda, jest smaczna a przede wszystkim ZDROWA :) ciekawi jesteście jakich składników potrzeba do jej skomponowania? 

a na deser CIACHO! mniam mniam. tajemniczo brzmiπcy przepis na "jabłecznik na surowo". grażyna "upiekła", poczęstowała nas i opowiedziała o tym niebanalnym cieście.